Soutěž SAPPI polygrafický počin roku zná své vítěze

1606

V showroomu našeho partnera, společnosti Igepa CZ, proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů soutěže SAPPI polygrafický počin roku. Odborná porota zvolila nejlépe polygraficky zpracované tiskoviny v kategoriích: Polygrafický počin roku – absolutní vítěz, Polygrafický počin roku – kalendář, Cena za originální pojetí tiskoviny. Součástí soutěže byla i anketa na sociálních sítích, na jejíž výsledek neměla porota vliv a rozhodoval počet „lajků“ u jednotlivých exponátů.

Cílem soutěže bylo ocenit významné práce, ať už polygrafickým zpracováním, kvalitou tisku, způsobem zušlechtění, originalitou či uměleckým dojmem. Soutěž měla zároveň za cíl podpořit tiskárny, vyzdvihnout jejich kreativitu a přístup k zakázkám a zviditelnit jejich práci v odborných médiích i v on-line prostoru.

Jedinou podmínkou soutěže bylo použití papíru z produkce společnosti Sappi. O hlavní cenu, kterou byla návštěva výrobního závodu Sappi v rakouském Gratkornu, bojovaly publikace, kalendáře, časopisy a dokonce i hrací karty.

Z přihlášených tiskovin nominovala porota nejprve 7 finalistů. Ti se pak spolu s novináři z odborných médií sešli při slavnostním vyhlášení. Celkem se mezi finalisty dostaly práce vytištěné na 3 různých materiálech Sappi, konkrétně GalerieArt (Gloss, Matt i Silk), GalerieArt Volume a Vantage. Tisklo se 6 různými stroji – Komori, Heidelberg, Roland, HP Indigo, Konica Minolta Accurio Print a Xerox C1000. Použity byly všechny tiskové technologie od ofsetu až k digitálnímu tisku suchým i tekutým tonerem.

Odbornou porotu tvořili nezávislí garanti z České a Slovenské republiky; Martin Novotný z GRAFIE CZ a Marian Hains z vydavatelství VELDAN. Dále v porotě zasedli zástupci pořádajících firem, tedy Alexander Kuklovský ze SAPPI Europe a Petr Breburda za IGEPA CZ.

Absolutním vítězem se stala tiskárna TNM Print se svou knihou Les Alpes á vélo vytištěnou na papíře GalerieArt Matt tiskovým strojem Komori. Porota ocenila zejména precizní knihařské zpracování s vazbou V8, vhodně zvolený papír vzhledem k obsahu plnému fotografií a perfektní tisk.

Vítězem v kategorii Kalendář se stala tiskárna Grafico, která do soutěže přihlásila kalendář Snová krajina. Vedle perfektního tisku na Heidelbergu se porotě líbila kombinace fotografií, které měly působit jako černobílé, a zvoleného papíru Vantage Gloss a dále decentně doplněná titulní stránka o desperzní lesklý lak a termoražbu.

Cenu za originální pojetí tiskoviny získala kuchařka s názvem A mano z dílny tiskárny Graspo. Zaujala především zajímavou nálepkou, sleporažbou a celoplošným matným OXI lakem na titulní straně a velmi zdařilým knihařským zpracováním. Vnitřní listy jsou vytištěné na GalerieArt Volume tiskovým strojem ROLAND 705 EVOLUTION.

Fanouškům na sociálních sítích se nejvíce líbila kniha Deník tříbarevné kočky z Tiskárny Knopp, která je vytištěná na GalerieArt Matt tiskovým strojem Xerox C1000 a na obálce zušlechtěna laminem Soft touch a parciálním lakem.

Dále se do finále nominovaly tyto počiny:
Kalendář a časopis nono fotografií panenek inspirovaných anime z Tiskárny LT vytištěné na papíře Vantage Silk tiskovým strojem Konica Minolta AccurioPrint C3070L a obálka časopisu zušlechtěna matným laminem.

Kniha Ústecký kraj plná fotografií a informací o regionu vydaná společností Fronte tiskárny. Kniha je vytištěná na GalerieArt Silk tiskovým strojem MANROLAND 700 evolution s použitím disperzního laku a barev Huber.

Karty na kvarteto plné fotek ptačích obyvatel botanického parku z dílny Moravapress. Karty jsou vytištěné na GalerieArt tiskovým strojem HP Indigo 12000 a zušlechtěné laminací.

Věříme, že jsme založili novou tradici a příští ročník soutěže bude mít u našich zákazníků ještě větší ohlas.

 

 

Další fotografie najdete ZDE

Další články

0205

Rada pro reklamu je třicetiletá!

Číst vše
0205

Nový propagační spot města Litoměřice

Číst vše

Kontakt

AČRA MK
Šmilovského 1264/5
120 00 Praha - Vinohrady
IČ: 60447044
Č. účtu: 123 - 4744970227 / 0100

 

AČRA servis s.r.o.
Sídlo: Holušická 2221/3,
148 00 Praha 4 – Chodov
IČ: 27458521
DIČ: CZ27458521
Č. účtu: 35 – 651 328 0287 / 0100

    Napište nám